CONOFEST-ISFF IS IN DA HOUSE

Ens fem resó de la darrera feina en la qual estem treballant amb molta energia i il·lusió en unes circumstàmcies que no són les ideals, perquè ens encanta l’encontre “face to face”. Tot i així aquí teniu un festival molt especial, el primer de molts amb el que volem contribuïr a la visibilització de les dones en l’art cinematogràfic. Us ho recomanam 100 per 100.

  • CONOFEST – International (Short) Film Festival és el primer festival balear de cinema de curta durada escrit i/o dirigit per dones de caràcter nacional i internacional. 
     
  • Les entrades per veure les pel·lícules estaran properament a la venda a www.conofest.com on es podran adquirir un abonament complet per totes les pel·lícules del festival por 9,99€ o bé 4,99€ per bloc de 5 pel·lícules de curta durada. 
  • 15 pel·lícules de 18 creadores podran veure’s en format online i world-wide a per la plataforma digital de continguts audiovisuals Mujeres de cine.com 

18 de novembre de 2020CONOFEST – International (Short) Film Festival és el primer festival balear de cinema de curta durada escrit i / o dirigit per dones que abasta contingut nacional i internacional. Conofest és un festival feminista i multidisciplinar que neix amb la vocació de servir de plataforma d’exhibició, formació, suport i difusió de les dones cineastes i dels seus treballs dins de el sector cinematogràfic, oferint al mateix temps activitats anuals i contínues. 

De l’17 a l’21 de desembre, els 15 treballs seleccionats de directores i guionistes de diferents nacionalitats es podran veure en línia a través de la plataforma digital de continguts audiovisuals de l’associació “Mujeres de Cine”.

El lema d’aquesta edició CONOFEST – International (Short) Film Festival 2020 és “Conofest is in da house”, ja que Conofest vol fer arribar el talent de les creadores al major nombre de públic possible, posant en primer pla els valors d’empatia, equitat, tolerància, confiança i compromís. El teaser del festival ha estat el·laborat per Elora Post-House amb l’ambientació musical de Jansky.

Per aglutinar aquests principis el cartell d’aquest any, elaborat per la il·lustradora Bea Fiteni, es recolza en la imatge, inclusiva, de tres dones decidides i representant rols tècnics i creatius de la indústria cinematogràfica.
 

Programació cinematogràfica i estrenes nacionals i internacionals

La programació del festival inclou 15 pel·lícules de realitzadores i guionistes nacionals i internacionals, entre les quals s’inclouen per primera vegada tres pel·lícules inèdites a Espanya, Periodo, de la directora Danissa AnguloGNT de Sara Hirner Rosemary Vásquez-Brown i Fatiya de Marion Dessigne. A més de l’estrena exclusiva en línia de Running Home, de Michelle-Andrea Girouard i de Control d’Ann Perelló, actriu mallorquina que dirigeix el seu primer curtmetratge. També comptarem amb la presència dues directores guardonades amb premis Goya com Carla Simón que participa amb la pel·lícula Después también i Carlota Pereda amb There Will Be Monsters. La resta de títols completen una programació que mostra la diversitat cultural i / o ètnica de les seves creadores i la varietat de propostes narratives.

Running Home

Documental, 30’, Canadá, Espanya, Algèria, Estados Unidos, 2019

Direcció: Michelle-Andrea Girouard

Tràiler: https://vimeo.com/342017091

Mutts 

Documental, 18’, Canadà, Marroc, 2019 

Direcció: Halima Ouardiri 

Tràiler: https://vimeo.com/373527075 

Período

Ficció, 15’, Xile, 2018

Direcció: Danissa Angulo

Tràiler: https://www.youtube.com/watch?v=1972VAsoTmU

GNT

Animació, 5’, Austràlia, 2020

Direcció: Sara Hirner & Rosemary Vásquez-Brown

Tràiler: https://vimeo.com/409450277

Fatiya

Ficció, 19’, Francia, 2018

Direcció: Marion Desseigne

Tràiler: https://vimeo.com/336535704?width=1280&height=720

XOXO 

Animació, 9’, Bèlgica, 2019 

Direcció: Sine Özbilge (codirigida per Imge Özbilge)

Tràiler: https://vimeo.com/373572414 

Character 

Documental, 16’ 45’’, Estats Units, 2020 

Direcció: Vera Brunner-Sung 

Tràiler: https://vimeo.com/400745694 

A town with a blue hill 

Documental experimental, 15’ 28’’, Corea, 2019 

Direcció: Jowoon Song 

Tràiler: https://vimeo.com/355727423 

Control 

Ficció, 10’ 30’’, Espanya, 2020 

Direcció: Ann Perelló 

Tràiler: https://www.youtube.com/watch?v=lw0DocRrFiQ 

Dona

Ficció, 19’ 30’’, Espanya, 2020

Direcció: Marga Melià

Tràiler: https://vimeo.com/392693741 

There will be monsters

Ficció, 5’, Espanya, 2020 

Direcció: Carlota Pereda

Tràiler: https://vimeo.com/380482801 

Después también 

Ficció, 25’ 59’’, Espanya,2019

Direcció: Carla Simón

Tràiler: https://vimeo.com/380482801 

Una dedicatoria a lo bestia 

Documental, 10’45’’, Espanya, 2019

Direcció: Nucbeade

Tràiler: https://vimeo.com/395517248 

Benidorm 2017

Ficció, 22’, Espanya, 2019

Direcció: Claudia Costafreda

Tràiler: https://vimeo.com/316147150

A la cara

Ficció, 14’, Espanya, 2020

Direcció: Belén Sánchez Arévalo 

Tràiler: https://vimeo.com/391683273

ENTRADES: www.conofest.com El preu d’un abonament complet per veure totes les pel·lícules del festival és de 9,99€ i el preu per bloc és de 4,99€.
 Col·laboradors i patrocinadors

CONOFEST – International (Short) Film Festival està produït per Gestora de Nuevos Proyectos i compta amb el suport d’Helsinki Films & Elora Posthouse. A més de la col·laboració de COOFILM, Mujeres de Cine, CIMA i dels festivals Mecal Balears i el Festival de Cinema de Madrid. CONOFEST – International (Short) Film Festival forma part de la Coordinadora Illes Balears Film Festivals i de l’Associació PANTALLA.
 

Sobre CONOFEST – International (Short) Film Festival

Les creadores d’festival són Vicka Duran i Sara Bamba, productora i cofundadora de Helsinki Films & Elora Post-House i sòcia de CIMA.
 

Vicka Duran és actriu i creadora, llicenciada per l’ESADIB. S’ha format amb professionals com la Societat Dr. Alonso, Roger Bernat, Mateu Feijoo, Sanchis Sinisterra, Andrés Lima, Alfredo Sanzol, etc. Amant de l’experimentació i creació cursa el postgrau R + D: L’actor i la paraula projecte de la Unió Europea (ERIC) i continua la seva formació a Madrid amb el Màster de Creació Teatral dirigit per Juan Mayorga.
 

Com creadora ha realitzat Doménica, estrenada al Teatre Lara de Madrid; L’Hospici estrenada al Festival Ciclop; Mèxic – The Healing Process estrenada al Festival INHÒSPIT; Subhasta meva vida, projecte becat pel LAC + dels Teatres de el Barri de Lavapiés; i Batwoman, que compta amb més de 100 funcions fetes fins a la data. Implicada amb la necessitat de donar suport i presència a les dones que es dediquen a la direcció de produccions audiovisuals decideix crear CONOFEST – International (Short) Film Festival perquè directores i creadores puguin exhibir les seves creacions i per tant aconseguir una major visibilitat . 

Sara Bamba és llicenciada en Filologia Hispànica (UAM) i ha estat professora en Secundària de Llengua i Literatura i Taller de Teatre. Es va formar en Interpretació i Producció Teatral (Estudi 3 i Cuarta Pared). És sòcia fundadora de la productora audiovisual Hèlsinki i de l’estudi de postproducció Elora, que ha estat nominat als Millors VFX en els Premis Fugaz 2018 i 2019. Actualment és productora, directora, guionista i muntadora de publicitat, branded content, videoclips, documentals i ficció .

Ha dirigit, escrit i produït els curtmetratges Desde Berlín, Ornitorinco (premi millor i-Curt en FIBABC), La violencia normal (Guanyador de el Premi Trencant Barreres al XV Notodofilmfest), Calidoscopio (curtmetratge realitzat com a padrina de el premi Repsol Trencant Barreres Fundació Repsol de Notodofilmfest 2018), Las desconocidas, Familias (estrenada a la Semana del Corto 2020 de la CAM), El fantasma de la llibertat (Guanyador de la Gimcana de Cine Confinado de Javier Fesser), El món que canviaria i Lost Footage. També ha escrit i produït el curtmetratge Cold. Tots ells han estat seleccionats i premiats en nombrosos festivals nacionals i internacionals.

És professora en el Màster en Creació Audiovisual en Entorns Digitals i en el Màster de Direcció (TAI i Universidad Rey Juan Carlos) i en la Diplomatura de Cinematografia i Nous Mitjans (TAI). És sòcia de CIMA (Associació de Mujeres Cineastas i de Medios Audiovisuales) on és una de les delegades del curtmetratge. Actualment pertany a l’equip de CIMA EN CORTO (www.cimaencorto.com), que organitza sessions de curtmetratges i trobades professionals un cop a el mes en Cineteca de Madrid. La seva web és www.sarabamba.com.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

Up ↑

A %d bloguers els agrada això: