‘De nou un instant tan breu’ o la meravella d’una feina teatral exquisita.

encoure fulles volant.jpg

[Actualització 03/12/2018]: Nova data a Mallorca el dissabte 15 de desembre a les 20h al Teatre d’Artà al ‘XII Cool Days Festival’. Reserves whatssap al 636977418.

Va ser al gener de 2015 que a la fi vaig tenir l’oportunitat d’assistir a una representació de ‘De nou instant tan breu’ o ‘Encoure une heure si courte’ en francés. Tothom me n’havia parlat. Les meves amigues més aficionades al teatre m’insistien en la importància de no perdre’m aquesta obra… Les meves expectatives, doncs, eren altes, emperò no lo suficient per no quedar entusiasmada amb una hora intensa de teatre del moviment, d’una llengua incomprensible fonèticament però tan musical i que acompanyava cada gest… Els actors estaven completament afinats, precisos. La intensitat de l’obra t’atrapa des del primer segon. Comences a vibrar i ja no te pots desenganxar d’aquesta experiència.

L’acrobàcia es conjuga amb la musicalitat del movimient mentre que el joc actoral dialoga amb l’enunciació musical dels textos i la manipulació dels materials-objectes

Claire Heggen és la directora de l’obra. Juntament amb Yves Marc van fundar al 1975 el ‘Théâtre du Mouvement‘. El teatre del moviment col·loca el cos de l’artista al centre de la dramatúrgia. És amb el seu gest, amb les acrobàcies, que es construeix la trama. Incorpora els principis del mim corporal i elabora les fronteres d’una dansa dramàtica.

En paraules d’en Pau Bachero, un dels actors i que és integrant de l’associació francesa ‘Théâtre du Mouvement’, que va explicar a Diario de Mallorca a una entrevista: “l’acrobàcia es conjuga amb la musicalitat del movimient mentre que el joc actoral dialoga amb l’enunciació musical dels textos i la manipulació dels materials-objectes”. Efectivament, jo no ho podria explicar millor! Els altres dos actors que protagonitzen l’obra són l’Albert Mélich i n’Alejandro Navarro.

La cosa és que ‘De nou instant…’ mereix un lloc a les sales de les Illes Balears. Hi ha molta gent que no l’ha gaudit i és un bon moment per tal que torni a rodar pels teatres i sales de les Illes Balears i arreu del món. De fet al 2017 s’ha pogut veure a França, a la República Txeca i fins a i tot a Nova Caledònia. A mi em queden força enfora aquests indrets a hores d’ara! Als programadors us puc dir que podeu contractar aquest de La Mecànica també escrivint a info@lamecanica.org.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

Up ↑

A %d bloguers els agrada això: